Snart kan Twitter visa längre texter

Twitter
Foto: Chris J. Davis, Unsplash

Idag klarar Twitter att visa upp till 280 tecken som mest. Men inom en snar framtid så kan den mängden öka exponentiellt. Det säger Elon Musik i en tweet.

Twitter har flera stora förändringar på gång just nu. Bland annat kommer vem som helst att kunna köpa den blå markör som visar att kontot är verifierat (för ungefär 100 kronor per månad).


Lästips: Se alla våra artiklar om Twitter här

Reporter: Elon Musk tar äran för andras arbete

En annan stor nyhet är att mängden text i en tweet kommer att öka rejält. Elon Musik säger att det är absurt att man ska behöva skärmdumpa Notepad för att få in så mycket text som möjligt, och att ”long-form text” snart stöds av Twitter.

Det är inte helt klarlagt när stödet för mer text kommer. Men eftersom grunden till arbetet lades redan innan Elon Musk köpte Twitter så hoppas vi att det inte dröjer alltför länge.

Reportern Ben Collins på NBC News har tidigare rapporterat att Twitter arbetat på stödet för utökad text i tweets långt innan Elon Musk tog över bolaget. I en tweet säger Ben Collins att ”han tar äran för arbete som anställda gjorde innan han sparkade dem”.

Twitter får bättre sök i framtiden

En annan nyhet är att Elon Musk vill förbättra sökfunktionen samt göra det möjligt för den som twittrar att tjäna pengar via tjänsten.

I ett uttalande säger Musk att ”söken på Twitter påminner mig om Infoseek -98!” och att han det kommer förbättras snarast möjligt.

Även om Elon Musk försöker ta åt sig en del av äran för arbetet så är det positivt om Twitter faktiskt utvecklas och tar några steg in i framtiden med bättre sök, längre textstöd och så klart bättre möjlighet för kreatörer att tjäna pengar.

Vi hoppas att han ger sina ingenjörer och alla andra som arbetat på nyheterna lite cred i slutändan.

Via Engadget

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.