Hur vattentålig / vattentät är Fitbit Charge 6?

Fitbit Charge 6

Fitbit Charge 6 är ett helt nytt aktivitetsarmband för den aktiva personen. En modell för 2023 och framåt med många förbättringar och nyheter. Den mest framträdande är den omarbetade designen.

Och med det följer viss vattentålighet. Men hur mycket vatten klarar Fitbit Charge 6? Är aktivitetsarmbandet helt vattentät? Svaret på den sista frågan är: nej.

Så vattentålig är Fitbit Charge 6

Alla aktivitetsarmband värda sina kronor måste vara ordentligt vattentåliga. Det gäller även smartklockor, träningsklockor och alla andra sportprylar av rang. Fitbit Charge 6 är absolut inget undantag.

Tacksamt nog är det något som Google (som äger Fitbit) förstår.

”Du är skyddad upp till 50m, så dansa i regnet om det är så du vill träna idag.”

Fitbit Charge 6 har en vattentålig design som är klassad för vattendjup ner till 5 ATM, eller 50 meter. Det betyder inte att aktivitetsarmbandet faktiskt klarar det djupet, utan snarare får du nöja dig med vanligt simning och snorkling vid vattenytan.

Fitbit Charge 6
Fitbit Charge 6 är rejält vattentålig, men INTE vattentät.

Följer en viktig ISO-standard

Fitbit Charge 6 följer ISO-standarden 22810:2010. Google är tydliga med att det gäller för tillverkningen.

Aktivitetsarmbandet är inte vattentätt.

Viktigt att tänka på är att vattentåligheten inte är permanent. Med tid och användning minskar tåligheten mot väta, vilket betyder att en Fitbit Charge 6 som har suttit på handleden i exempelvis ett eller två år inte klarar regn lika väl. Eller poolen.

Att tappa aktivitetsarmbandet kan påverka tätningen som håller vattnet och damm ute.

Tips: Du hittar vattentåligheten för alla Fitbit-prylar på marknaden här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.