Nvidia släpper drivrutiner för Dead Space & Forespoken (528.24 WHQL)

Nvidia Geforce RTX
Foto: casparrubin, Unsplash

Nvidia har släppt nya drivrutiner för Windows 11 och Windows 10. De stora nyheterna är optimeringar för två riktigt tunga spel som släpps den 24 respektive 27 januari. Nämligen Forespoken och Dead Space Remake.

Du behöver så klart inte de nya drivrutinerna för att spela de två tunga spelen, men om du vill ha de senaste förbättringarna som Nvidia har lagt till specifikt för Forespoken och Dead Space Remake så ska du installera 528.24 WHQL direkt.

Tre andra spel som optimeras och då specifikt för DLSS 3 är Marvel’s Midnight Suns, Hitman 3 och Deliver Us Mars.

Dead Space 2
Dead Space Remake fungerar optimalt med nya drivrutinerna. Foto: EA

Uppdateringen är inte bara för dig som spelar. Nvidia har även petat in förbättringar som löser problem med program från Adobe. Bland annat har program som Premiere Pro, Photoshop och Lightroom blivit stabilare med nya buggfixar.

Nvidia har även fixat ett problem som gjorde att ProRes RAW-filer visade en svart förhandsvisning.

Givetvis har det även smugit sig in buggar som inte är lösta än. I vanlig ordning så detaljerar Nvidia de kända knepigheter som man arbetar på at fixa just nu. Bland annat vet de att det är grafiska problem i Halo Wars 2 och Watch Dogs 2 under vissa situationer. Nvidia säger även den som slår på/av HDR i spel kan uppleva instabilitet med vissa upplösningar.

Här laddar du ner drivrutinerna

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.