Nintendos varning om Switch – sätt inte konsolen i strömsparläge

Nintendo Switch
Foto: Erik Mclean, Unsplash

Nintendo har gått ut med en varning till alla som äger spelkonsolen Switch. På det officiella Twitter-kontot @nintendo_cs står att läsa om att man aldrig ska sätta konsolen i strömsparläge, utan stänga av den helt när den inte används. Anledningen är risken för kondens.

När någon höjer ett varnande finger om Nintendo Switch så brukar det normalt handla om risken för så kallad ”drifting” där spakarna till Joy-Con får sitt eget liv och att konsolen registrerar rörelser även om du inte håller i konsolen.


Eller risken att skärmen ska repas eller gå sönder om du råkar stöta till den med något hårt eller vasst.

Men risken för vattenskada på grund av kondens om du inte stänger av spelkonsolen helt är helt nytt. Meddelandet på Twitter säger att man ska hålla utkik efter vattendroppar om Switch-konsolen används i områden med snabba temperatursvängningar.

Det är inte klarlagt huruvida det handlar om vattendroppar som kan finnas på insidan av skärmen eller bara utsidan.

Om du följer länken i tweeten så hamnar du på en sida som visar hur du stänger av din Switch helt.

Äger du redan en Switch-konsol så bör den kunskapen redan finnas hos dig. Men att stänga av konsolen gör du genom På/Av-knappen som du håller in tre sekunder. När du får alternativet väljer du strömalternativet och därefter att stänga av konsolen. Svårare än så är det inte.

Du kan även forcera en komplett avstängning genom att hålla in På/Av-knappen i minst 12 sekunder.

Det är inte klarlagt varför Nintendo väljer att gå ut med en officiell varning på det här sättet hela sex år efter att Switch-serien introducerades. Det kan – rent teoretiskt – handla om klagomål som hamnat i japansk domstol eller den japanska motsvarigheten för Konsumentverket.

Huruvida det stämmer återstår att se. Mer information följer.

Via TechSpot

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.