Apple har släppt iOS 14.4.1 & iPadOS 14.4.1 med en säkerhetsfix

apple ios 14 2020

Apple har släppt iOS 14.4.1 och iPadOS 14.4.1, och precis som versionsnumret indikerar så är det en mindre uppdatering med bara småfixar. Uppdateringen släpps bara månaden efter att iOS och iPadOS 14.4 kom.

Det här är sannolikt den sista uppdateringen till iOS och iPadOS innan Apple släpper version 14.5 som är nämnvärt större. En version som de senaste uppgifterna påstår kommer den 23 mars.

Lästips: iOS 14.5 & iPadOS 14.5 – här är allt nytt

Där iOS och iPadOS 14.5 bjuder på en mängd större förbättringar så har 14.4.1 en betydligt mindre inverkan på din mobiltelefon. En knappt märkbar sådan faktiskt då den bara löser en enskild sårbarhet i WebKit.

Sårbarheten gör att speciellt preparerade webbsajter kan köra skadlig kod på din mobiltelefon eller surfplatta bara genom att besöka sajten i Safari.

Knappast det bästa för din säkerhet, så uppdatera dina enheter så fort du kan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.