Bang & Olufsen lanserar hörlurarna Beoplay HX

bang olufsen beoplay hx black 2021

Bang & Olufsen har lanserat nya trådlösa over-ear-lurar som heter Beoplay HX. Modellen har 35 timmars batteritid, aktiv brusreducering och en prislapp runt 4 700 kronor.

Hörlurarna introduceras på marknaden med en svart finish, men senare under april kommer en vit variant för de som föredrar en ljusare färg. Lite senare i maj kommer en tredje variant i färgerna vitt och brunt.

Lästips: Bang & Olufsen Beoplay H95 – superdyra hörlurar med brusreducering

Bang & Olufsen Beoplay HX har öronkuddar tillverkade av lamskinn och använder minnesskum för bättre passform mot sidan på huvudet.

Själva huvudbandet använder en kombination av koläder och tyg. Armarna för justering av hörlurarna är av aluminium, men kåporna är tillverkade av plast med bara en aluminiumring på utsidan.

bang olufsen beoplay hx white 2021
Beoplay HX släpps i vitt och brunt under våren 2021: Bildkälla: Bang & Olufsen

Den som förväntar sig AirPods Max-kvalitet med Beoplay HX riskerar alltså att bli lite besviken.

Hörlurarna använder USB-C för laddning av det inbyggda batteriet, trådlös anslutning med bluetooth är huvudanslutningen, men det finns en 3.5mm-anslutning för hörlurskabel om man vill använda det.

Bang & Olufsen Beoplay HX stöder Bluetooth 5.1 med aptX Adaptive, AAC och SBC.

Det finns även Google Fast Pair och Microsoft Swift Pair för snabbare, mer AirPods-liknande parkoppling än vad många andra hörlurar har idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.