Bang & Olufsen Beoplay H95 – superdyra hörlurar med brusreducering

bang olufsen beoplay h95
Bang & Olufsen

Bang & Olufsen Beoplay H95 är trådlösa hörlurar med inbyggd brusreducering. De kostar 800 USD och använder lammskin på utsidan samt så kallat ”memory foam” till öronkuddarna för optimal passform.

Det kan nog sägas redan här att Beoplay H95 inte är för vem som helst. Men superhög prislapp är hörlurarna i en nivå där Bang & Olufsen helt enkelt inte kan konkurrera ljudmässigt. Däremot med teknik, finess och form.


Beoplay H95 har ett inbyggt batteri som klarar upp till 35 timmars batteritid med brusreduceringen igång. Utan brusreducering får du respektabla 50 timmars användning. Det tar två timmar att ladda batteriet från noll till 100 procent. För laddning används USB-C och hörlurarna har även en 3.5mm-hörlurskontakt om du behöver det.

Exakt hur mycket reducering av oönskade ljud du vill ta bort styrs på den vänstra hörlurskåpan. På den högra styr du volymen.

bang olufsen beoplay h95 1
Bang & Olufsen

Beoplay H95 har fyra mikrofoner och stöder aptX Adaptive

Det finns fyra inbyggda mikrofoner som plockar upp din röst när du pratar i exempelvis videomöten och telefonsamtal. För att du lättare ska förstå hur högt du pratar finns en funktion kallad sidetone som gör att du hör din egen röst. En välkommen detalj som är riktigt praktisk.

Beoplay H95 stöder vanliga kodekar som SBC, AAC och aptX Adaptive. Däremot finns inga uppgifter om vaken vanligt aptX, aptX HD eller Sony LDAC.

Bang & Olufsen har certifierat Beoplay H95 för följande:

  • Google Fast Pair
  • Made for iPhone (MFi)
  • Microsoft Swift Pair

Det betyder att du är garanterad en optimal upplevelse när du ansluter dina hörlurar till en Android-telefon, iPhone eller Windows 10-dator. Du kan ha två samtidigt anslutna enheter och snabbt växla mellan dem med ett knapptryck.

Måtten på hörlurarna är 185 W x 165 H x 80 D millimeter och vikten stannar på 323 gram. Det medföljer ett förvaringscase med måtten 200 W x 180 H x 63 D millimeter och vikt på 500 gram.

Cirkapriset är 800 USD, vilket omräknat blir 8 800 kronor inklusive moms i Sverige. Räkna med ett snäppet vassare pris än så med svenska butikers påslag. Lansering till butik sker den 10 september.

Läs mer om hörlurarna på den officiella produktsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.