Problem med överhettning för OnePlus 9 Pro

OnePlus säger att de är medvetna om problemet

oneplus 9 pro official press 2021
OnePlus 9 Pro

Har du en OnePlus 9 Pro kanske du har märkt att den stundvis bli rejält varm. Enligt användare kan den bli så varm att mobiltelefonen slutar fungera på korrekt vis.

Mer specifikt handlar det om att kameramodulen i OnePlus 9 Pro överhettas när den används. Vilket gör att mobiltelefonen slutar ta fotografier och inte kan spela in videor.

Lästips: Hur stort batteri har OnePlus 9 & OnePlus 9 Pro?

Det säger webbsajten Android Police som var först att rapportera om överhettningsproblemen.

Artem Russakovskii är redaktör på Android Police och han säger att OnePlus 9 Pro visat flera varningsmeddelanden när kamera-appen används.

Enligt varningsmeddelandena är temperaturen så hög att man ska avvakta med att använda kameran tills den gått ner igen. När meddelandet visas på skärmen låser sig kameran från användning.

Vanligast är att dessa varningsmeddelanden kommer när användarna spelar in högupplöst video.

Vid en närmare granskning ska varningarna ske utan att systemkretsens temperatur har nått kritiskt höga nivåer. Det indikerar att det kan finnas en bugg i mjukvaran som gör att varningsmeddelanden felaktigt visas för användarna.

Det vore mycket bättre än ett hårdvarufel där kameran faktiskt överhettas och därmed måste repareras eller helt ersättas av OnePlus.

Lästips: OnePlus 9 Pro använder kameraoptik från Hasselblad

OnePlus har själva gått ut på Twitter med att de känner till problematiken och att de hoppas kunna avhjälpa problemet med en kommande uppdatering.

Är du drabbad av problemet? Skriv gärna en kommentar och berätta om dina upplevelser!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.