OnePlus 9 Pro använder kameraoptik från Hasselblad

oneplus 9 pro hasselblad skarmdump youtube

Svenska kameramärket Hasselblad gör optiken till OnePlus 9 Pro. Hasselblad är uppmärksammad för sina högkvalitativa och lika högupplösta kameror som används av professionella fotografer världen över.


OnePlus har kritiserats för att företagets mobiltelefoner inte hänger med de andra tillverkarna i kamerakvalitet. Med Hasselblad vill OnePlus ta sig upp i toppskiktet och visa att de menar allvar även på den punkten.

Lästips: OnePlus Nord N10 och N100 – budgetmobiler för 2020

OnePlus 9 Pro har tre kameror på baksidan – vidvinkel, ultravidvinkel och telelins. Den sistnämnda har 3,3x optisk zoom vilket är betydligt bättre än varianter med digital zoom. Ett klart plus alltså.

Den stora frågan nu är vad Hasselblad egentligen tillför i ren expertis till OnePlus-samarbetet. Vi vet inte om det bara handlar om en ren licensgrej där OnePlus betalar för att ha Hasselblads varumärke stämplad på baksidan, eller om kameramärket faktiskt har gjort optiken.


Inte heller vet vi något om kamerasensorerna till mobiltelefonen. Vem är det egentligen som har gjort dessa? Det kvarstår många frågor, men tydligt är i alla fall att OnePlus vill skruva upp temperaturen ordentligt på marknaden.

Nu krävs att OnePlus 9 Pro faktiskt presterar i toppskiktet när mobiltelefonen recenseras. Med eller utan Hasselblad på baksidan så kommer telefonen falla hårt om den inte utmärker sig positivt.

Lästips: Har OnePlus 8T stöd för snabbladdning?

Andra detaljer som vi känner till idag är att OnePlus 9 Pro kan få en Snapdragon 888-processor som är den senaste och snabbaste systemkretsen på marknaden idag för Android-telefoner.

Systemkretsen ackompanjeras av 12GB RAM-minne, 256GB lagringsutrymme och en skärm med 1440p-upplösnig (120Hz). OnePlus 9 Pro kan laddas trådlöst och har en maximal laddningseffekt på 45 watt.