Android 12 för OnePlus 9 & OnePlus 9 Pro är släppt

Rapporter om förlorad signal till mobilnätet efter uppdateringen

oneplus 9 pro official press 2021
OnePlus 9 Pro

Grattis alla ni som använder OnePlus 9 och OnePlus 9 Pro – äntligen är Android 12 på väg som en uppdatering. Och med den följer även senaste Oxygen OS 12 med många förbättringar.


Det är i sitt officiella forum som OnePlus meddelar att de två modellerna får Android och Oxygen OS 12. Båda via så kallad OTA-uppdatering som laddas ner direkt via WiFi.

Läs mer: Mobiltelefoner från Samsung som får Android 12 – här är hela listan

Modernare och förbättrat gränssnitt

Bland nyheterna hittar vi ett uppdaterat och förbättrat gränssnitt. Animationerna har blivit modernare, appikonerna har fått ny textur och det har lagts till en mängd nya designelement på sina håll.

Överlag har utseendet blivit lite fräschare och moderniserats, men utan att OnePlus har gjort det mer avancerat.


Mörkt läge (även kallat Dark Mode) har nu stöd för tre grader av mörka färger, bildgalleriet har fått nya funktioner och OnePlus Shelf ståtar med en rad nya kort, bland annat för information om träning.

Work-Life Balance är en ny funktion för att snabbt växla mellan en arbetsprofil och en fritidsprofil i telefonen. Varje profil kan ha olika förinställningar som ställs in automatiskt när du är på kontoret respektive i hemmet.

Läs mer: Problem med överhettning för OnePlus 9 Pro

Säker att installera – för de flesta

Överlag så upplevs uppdateringen som stabil och säker att installera, åtminstone enligt de uppgifter vi har sett sedan lanseringen.

Det finns ett litet undantag som är värt att nämna. Ett fåtal användare rapporterar på Reddit att de förlorat mobilanslutningen, både för data och samtal, med Android 12-uppdateringen. Oklart hur många som eventuellt drabbats, men är du det minsta osäker är det bra att avvakta lite med installationen.

Uppdateringen släpps globalt vilket betyder att den (åtminstone i teorin) når alla marknader samtidigt. Har du inte fått den än så kommer en avisering snart visas i din telefon så fort den är redo.