Android 11 släpps till Nvidia Shield TV – stöd för ALLM & fler handkontroller

Den perfekta mediaspelaren för gaming och Geforce Now?

Nvidia Shield TV Pro
Nvidia Shield TV Pro

Nvidia Shield TV uppdateras med Android 11 och får bättre stöd för handkontroller. Mediaspelaren har i det närmaste fått kultstatus hos sina användare och Nvidia underhåller den regelbundet med ny mjukvara.

Uppdateringen med Android 11 betyder att Nvidia tar steget förbi Android 10. Det betyder också att mediaspelaren får stöd för lågplatsensläge och kan använda fler handkontroller.


Läs mer: Nvidia Geforce Now begränsar FPS:en i populära spel

Anledningen till uppdateringen och det nya stödet är inte förvånande. Nvidia vill att användarna ska nyttja sin Shield TV för att strömma spel från Geforce Now direkt till en TV.

Alla befintliga modeller i Shield TV-serien kommer att uppdateras med Android 11. Eller, mer specifikt Android TV 11 som versionen heter då det är en specialvariant av Googles operativsystem.

Den första Shield TV-modellen från 2015 är baserad på en äldre Nvidia Tegra X1-processor medan de efterföljande från 2017 respektive 2019 har den strömsnålare och effektivare processorn Tegra X1+.

Fördelen med att strömma spel från Geforce Now till en Shield TV är att du får i princip samma prestanda oavsett vilken processor och årsmodell du har på mediaspelaren.

Läs mer: Hur mycket kostar Geforce Now 2021?

Det är extremt föredömligt av Nvidia att fortsätta underhålla en mediaspelare som initialt släpptes med Android 5.0. Modellen från 2015 har sedan dess fått Android 7, Android 8 och Android 9.

Du kan läsa mer om nyheten på webbsajten 9to5google här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.