Nvidia Shield TV får INTE uppdatering med Android 10

Nvidia Shield TV Pro
Nvidia Shield TV Pro

Den populära och mycket kapabla mediaspelaren Nvidia Shield TV kommer inte uppdateras med Android 10.

Men det betyder inte att användarna lämnas i sticket. Nvidia lovar att fortsätta uppdatera alla befintliga modeller på marknaden.

Läs mer: Alla Apple TV-modeller som stöder tvOS 15

Om det betyder att Android 11 kommer att släppas eller om Nvidia väntar på Android 12 är inte klarlagt i skrivande stund.

Det finns en risk att företagsjätten också bestämmer sig för att stanna med Android 9, vilket så klart vore det sämsta alternativet.

SHIELD development is still full steam ahead, we just had a release not too long ago. Android 10 was a no-op for android TV so we decided to skip it as the effort was large and there was essential no impact to end users other than the version string changing. Behond that, we don’t talk about our Roadmap ahead of time anymore, but i can tell you there is still a lot of development going into SHIELD.

Nvidia

Nvidia har varit mycket flitiga på att uppdatera mjukvaran med både säkerhetsfixar och nya funktioner de senaste åren.

Dock inte de senaste månaderna. Den i skrivande stund senaste uppdateringen – som Nvidia kallar Shield Experience – släpptes i maj.

Insider-källor på Nvidia menar att fortsätter arbeta med förbättringar till Shield TV i det tysta. Så även om det är tyst utåt så ska det pågå ett febrilt arbete i skuggorna.

Läs mer: Stöd för 4K/60p med YouTube på Apple TV 4K

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.