Alla Apple TV-modeller som stöder tvOS 15

Bara tre Apple TV-modeller får tvOS 15

apple tv 4k gen 2 2021

Har du en Apple TV och hoppas på att den får tvOS 15? Det är inte alla modeller på marknaden som uppdateras i höst, men Apple har åtminstone avslöjat vilja som får och som inte får nya versionen.

  • Tre modeller får tvOS 15
  • Apple TV HD uppdateras – men begränsas
  • Uppdateringen släpps hösten 2021

Läs mer: Stöd för 4K/60p med YouTube på Apple TV 4K

Fåtal Apple TV-modeller får tvOS 15

Under hösten 2021 så släpper Apple alla stora uppdateringar till tvOS, iOS, iPadOS, macOS och watchOS.

Det är dock inte alla modeller som får de nya uppdateringarna.

Apple är generellt riktigt bra på att uppdatera även äldre produkter. Om du har en nyare iPhone eller iPad så är du nästan garanterad att får iOS 15 och iPadOS 15.

För Apple TV är det lite annorlunda. Det finns inte speciellt många modeller, och det är bara tre av dem som uppdateras. Och det är följande:

  • Apple TV HD (4th Generation)
  • Apple TV 4K (2017)
  • Apple TV 4K (2021)

Nämnvärt är att även om tvOS 15 kan installeras på Apple TV HD så stöder modellen inte alla nya funktioner i senaste tvOS.

Du kan exempelvis inte använda HomePod Mini som högtalare till din Apple TV HD. Det är reserverat för de två nyare modellerna.

Läs mer: Nya Apple TV 4K har ny fjärrkontroll & WiFi 6

Prova beta-versionen av tvOS 15

Om du inte vill vänta på att Apple ska släppa den färdiga versionen i höst så kan du prova en beta-version. Det är ofärdig mjukvara, så du kan stöta på buggar längs vägen.

Läs mer om hur du går med i beta-programmet här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.