Nya Apple TV 4K har ny fjärrkontroll & WiFi 6

Apple A12 Bionic, WiFi 6, Color Balance & ny fjärrkontroll

apple tv 4k gen 2 2021

Apple TV 4K uppgraderas med snabbare processor och förbättrade ljudegenskaper.

Mediacentret har nu en Apple A12 Bionic-processor med stöd för Dolby Vision i 60 fps över AirPlay.

Lästips: Därför har inte nya Siri Remote stöd för AirTag

En annan förbättring är att Apple TV 4K äntligen stöder WiFi 6. Ett stort lyft från föregångaren som bara klarade upp till WiFi 5.

Med hjälp av din iPhone kan du kalibrera färgvisningen efter din omgivning. Tekniken kallas Color Balance och påminner om TruePlay, men för din TV.

Den kanske mest exalterande nyheten är att fjärrkontrollen äntligen har förbättrats med en ny modell.

Pekplattan som fanns i fjärrkontroller upp till Apple TV 4 och första generationens Apple TV 4K är borta, och nu finns istället fysiska knappar för styrningen. Chassit är av aluminium och vi har fått en stor knapp med ett skrollhjul som gör det enklare att navigera i menyer.

apple tv 4k gen 2 2021 1

Om du vill använda Siri finns fortfarande en knapp för det. Den sitter på sidan av fjärrkontrollen och ackompanjeras av en knapp för att sätta på och stänga av din TV. Du kan även muta ljudet om du vill.

Lästips: Så vill Apple locka nya prenumeranter till Apple TV Plus

Priset för andra generationens Apple TV 4K är 1 995 kronor med 32 GB lagringsutrymme medan varianten med 64 GB kostar 2 195 kronor.

Du kan förhandsboka nya Apple TV 4K den 30 april och leveranser börjar under andra halvan av maj.

Är du nöjd med din nuvarande Apple TV och bara vill ha fjärrkontrollen så kan du köpa den separat för 650 kronor. Allt som krävs är att din Apple TV stöder tvOS 9 och senare, vilket är Apple TV 3rd Gen och nyare.

Läs mer om nya Apple TV 4K på Apples webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.