Så vill Apple locka nya prenumeranter till Apple TV Plus

Anställer Jessie Henderson från HBO Max

lg app apple tv plus 2020

Marknaden för video- och filmtjänster är stenhård. Tungviktare som Netflix och Disney+ dominerar med brett utbud till bra priser – men Apple vill inte vara sämre.

Enligt webbsajten The Information tänker det Cupertino-baserade företaget göra ett ordentligt ryck för att locka fler användare till sin egen tjänst, TV Plus.

Lästips: Ny dokumentär med David Attenborough på Apple TV Plus (mars 2021)

För att göra det har Apple anställt Jessie Henderson som tidigare arbetat på HBO Max från WarnerMedia. Där hade hon översynen av filmproduktion till tjänsten, och det blir ett liknande arbete för TV Plus.

Målsättningen är att säkerställa minst tio till tolv originalfilmer på TV Plus varje år.

Jessie Henderson kommer att utgå från Los Angeles och rapporterar direkt till Matt Dentler som är huvudansvarig på Apple Original Film.

Förutom Henderson så har Apple tidigare anställt Lejo Pet som arbetat på Paramount Pictures.

FAQ

Vem är Jessie Henderson?

Jessie Henderson är en filmproducent som arbetat på HBO Max och som numera är filmansvarig på Apple TV Plus. Hon är känd för filmer so Ghostbusters (medproducent), Spy och The Heat. Läs mer om Jessie Henderson på IMDB här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.