Nya Apple TV 4K har stöd för Thread

Styr dina smarta prylar med Thread-stöd direkt från nya Apple TV 4K

apple tv 4k gen 2 2021

En nyhet med andra generationens Apple TV 4K är att modellen har stöd för Thread.

Det är inget som Apple basunerade ut stort, men som kan ha stor inverkan på hur du använder din Apple TV 4K i framtiden.

Lästips: Nya Apple TV 4K har ny fjärrkontroll & WiFi 6

Thread är ett nytt sätt för smarta prylar att kommunicera via ett trådlöst nätverk. Det påminner om Zigbee och Z-wave med en ip-baserad standard som ansluter alla dina prylar.

I slutändan skapas ett stort mesh-nätverk med alla dina smarta prylar. Eftersom skapar ett stort nätverk så sträcker sig räckvidden så långt som du har anslutna prylar.

apple tv 4k gen 2 2021 1

Du behöver inte någon hubb för att de ska fungera, som exempelvis lamporna i Philips Hue-serien gör. Alla prylar kan användas individuellt, eller om du så önskar, styra dem via en hubb.

Lästips: Ny dokumentär med David Attenborough på Apple TV Plus (mars 2021)

Och det är precis vad du kan använda nya Apple TV 4K som.

Nya Apple TV 4K fungerar är alltid ansluten till en strömkälla och fungerar som ett nav för dina Thread-prylar. Den kan hjälpa till att stärka signalen i mesh-nätverket och du kan styra dina prylar.

Läs mer om nya Apple TV 4K på Apples webbsajt här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.