GoPro Hero 10 Black läcker ut före lanseringen

gopro hero 10 black leak 2021 1

Här är nästa stora lansering från GoPro. En ny flaggskeppskamera har läckt före lanseringen – GoPro Hero 10 Black.

Både bilder och fulla specifikationer har lagt ut på internet. Och vi ser att Hero 10 Black både lånar designdrag från sin föregångare och samtidigt förbättrar insidan.

Läs mer: GoPro Hero 9 – 5K-upplösning, färgskärm & vloggfunktioner

En stor nyhet är att GoPro Hero 10 Black använder den förbättrade bildprocessorn GP2 som ökar prestandan. Bilder och videor behandlas snabbare och actionkameran kan hantera mer bilddata än tidigare.

GoPro Hero 10 Black stöder upp till 5.3K med 60fps eller 4K med 120fps.

Det är en rejäl förbättring mot Hero 9 Black som, visserligen med samma upplösningar, bara klarar halva bildvisningsfrekvensen. Alltså 30fps respektive 60fps.

Om du nöjer dig med 2.7K så kan du pressa upp hastigheten till 240fps för riktigt mjuk slowmotion också.

gopro hero 10 black leak 2021

Kamerasensorn har också uppgraderats. Med en helt ny sensor får du nu 23 megapixel för stillbilder, upp från 20 megapixel i Hero 9 Black.

Läs mer: GoPro introducerar en trådlös fjärrkontroll & uppdaterar sina kameror

Även bildstabiliseringen har förbättrats med nya HyperSmooth 4.0 och TimeWarp 3.0 används för att ta time-lapse-videor

Andra detaljer om Hero 10 Black är ett vattentät kamerahus som klarar ner till tio meters djup, röstkontroll och pekskärm är inget nytt för Hero-serien. Även den bakre och främre skärmen är kvar.

Vad vi inte känner till är prislappen eller lanseringsdatumet. GoPro Hero 9 Black kostade 5 490 kronor vid lanseringstillfället i oktober 2020 och lägstapriset enligt Prisjakt är 3 849 kronor den 28 augusti 2021.

Det vore inte orimligt att tro på en prislapp runt 5 000 kronor eller snäppet högre för Hero 10 Black.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.