GoPro Hero 9 – 5K-upplösning, färgskärm & vloggfunktioner

gopro hero 9 leaked image winfuture

GoPro arbetar på en ny actionkamera med färgskärm på framsidan och mer vloggvänliga funktioner. Den nya modellen ska även spela in i 5K-upplösning tack vare en ny, kraftfullare bildprocessor.

GoPro har det inte lätt idag. Många har lämnat actionkamerorna bakom sig och använder vanliga mobiltelefoner, kompakt- eller systemkameror för inspelningar av normala slaget.

Det är i princip bara de mer våghalsiga personerna som kräver tuffare utrustning som använder GoPros idag.

Och det är något som GoPro vill ändra på med kommande actionkameran Hero 9. Enligt uppgift ska den nya modellen ha en färgskärm på framsidan som kan visa vad som spelas in för stunden. Något som lär uppskattas av exempelvis vloggare.

Om det är tillräckligt för att locka vloggare och andra, vanliga användare återstår att se. Actionkameror som GoPro Hero-serien har en extrem bildvinkel som gör den generellt olämplig som webbkamera och för vanlig inspelning.

Kanske får vi se en ny actionkamera med större bildsensor som har högre upplösning, och därmed kan beskäras mer utan att bildkvaliteten försämras märkbart. Alternativt kanske vi får en actionkamera med ny optik som gör den bättre lämpad för just vloggare och andra situationer där en extrem bildvinkel inte är önskvärd.

Exakt när GoPro Hero 9 släpps återstår att se. Vi bevakar och återkommer med en ny artikel när lanseringen är gjord.

Läs mer om nyheten och se fler bilder på tyska webbsajten Winfuture.de.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.