Lenovo Smart Clock Essential – avskalad väckarklocka med röststyrning

lenovo smart clock essential

Lenovo Smart Clock Essential är en väckarklocka med inbyggd högtalare och stöd för Google Assistant. Det är en kraftigt avskalad variant av Lenovo Smart Clock med en mycket dummare skärm.

Smart Clock Essential har en skärm vars enda funktion är att visa tiden, temperatur, datum, veckodag och om du har satta larm. Allt visas på en liten 4-tums LCD-display.

Och det är i princip allt som väckarklockan klarar rent skärmmässigt. Till skärmen följer en ensam 1,5-tumshögtalare på tre watt, dubbla mikrofoner för röststyrning, WiFi-anslutning (med WiFi 5) och Bluetooth 5.0.

Det praktiska med Lenovo Smart Clock Essential är att kunna ställa frågor med rösten och få svar från Google Assistant. Du kan även sätta alarm med rösten och styra andra smartahemprylar.

På baksidan sitter en nattlampa med ställbar styrka. Perfekt när du måste upp om nätterna och inte vill gå i becksvart mörker. Baksidan huserar även en vanlig USB-port för laddning av exempelvis din mobiltelefon eller smartklocka.Lenovo Smart Clock Essential är en billigare variant av Smart Clock och det märks främst på skärmen. Det här är en väckarklocka för dig som vill ha det där lilla extra, men inte nödvändigtvis vill ha en stor skärm att trycka på eller kolla på videor med.

Storebror Lenovo Smart Clock kostar runt tusenlappen idag medan Smart Clock Essential hamnar runt halva den kostnaden. Exakt när lansering i Sverige sker återstår att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.