Hur mycket kostar Geforce Now 2021?

Nvidia chockhöjer priset på Geforce Now med 100%

Nvidia Geforce Now

Nvidia ökar priset på Geforce Now för nya kunder. Speltjänsten kostar nu 99 kronor per månad eller 990 kronor årligen. För gamla kunder som redan har betalt i förskott är priset detsamma perioden ut.

När Geforce Now introducerades 2020 var det som en beta-speltjänst. Enligt Nvidia har priset hittills varit satt utifrån den vetskapen, att Geforce Now inte var redo för den bredare massan.

Lästips: Gratis spel & 1 års Geforce Now när du köper Nvidia RTX 3070, 3080 eller 3090

Nu när Geforce Now anses vara redo att släppas i sin färdiga form så passar Nvidia på att chockhöja priset. Från 49 kronor till 99 kronor för månadsbetalarna. Den som vill betala årligen får lägga ut en tusenlapp.

Geforce Now 2.0.28 förbättrar kvaliteten på dina spelströmmar
Nvidia har uppdaterat Geforce Now med stöd för adaptiv V-sync. Det betyder att du kan strömma spel med Vsync och få upp till 60Hz synkroniserat med din skärm. Det minimerar risken för screen-tearing, microstutter och annat otyg.

Den som redan har ett konto och betalar för ett så kallat Founders-abonnemang kommer att få behålla originalpriset. Åtminstone för en tid framöver. Nya, betalande prenumeranter får automatiskt Geforce Now Priority, vilket är namnet på det nya och dyrare abonnemanget.

It’s been a little over a year (for the founders price). And now we’re coming with the main plan, which we call GeForce Now Priority.

Phil Eisler, ansvarig för Geforce Now

Phil Eisler är huvudansvarig för Geforce Now på Nvidia och han menar att 9,99 USD, eller 99 kronor i Sverige, alltid har varit huvudmålet för bolaget.

Anledningen till det högre priset är att Nvidia vill att speltjänsten ska kunna fortsätta växa och utvecklas, något som kräver intäkter på en nivå som den nya prislappen ska täcka.

Lästips: 19 nya spel till Nvidia GeForce Now (Far Cry 5, Rayman Legends, Anno 2070)

Genom att halvera det senaste priset under hela utvecklingsfasen så har Nvidia kunnat attrahera en större bas med spelare som de nu hoppas kunna behålla, trots prisökningen och med stöd för uppåt 800 speltitlar (inklusive hyllade/hatade spel som Cyberpunk 2077).

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.