Sony släpper färgglada paneler till Playstation 5

Du kan inte köpa dem riktigt än – släpps i början på 2022 på utvalda marknader

playstation 5 panels dualsense 2021 nya farger 2021 1

Trött på de vita panelerna som din Playstation 5 har? Ingen fara – Sony har avslöjat flera nya paneler i olika färger som du snart kan applicera på din spelkonsol. Exakt när de börjar säljas är dock lite oklart.

De nya panelerna är fem till antalet och släpps i färgerna blått, lila, rosa, rött och svart. Först att släppas är panelerna i rött och svart med planerad lansering i januari 2022.

Läs mer: Så snabb är Samsung 980 Pro i en Playstation 5

En minst sagt viktig detalj som saknas just nu är priset. Sony har valt att inte avslöja kostnaden, vilket är en indikation på att det blir dyrare än vi kanske hade hoppats.

Samtidigt med panelerna så presenterade Sony tre nya färger till DualSense-kontrollen. De heter Nova Pink, Starlight Blue och Galactic Purple. Tidigare har Sony även släppt DualSense med färgvalen Cosmic Red och Midnight Black.

Sonys egna paneler till Playstation 5 är inte de första på marknaden. Andra aktörer har försökt introducera sina egna lösningar, men Sony har slagit ner på alla försök att sälja panelerna. Nu vet vi varför.

Att byta paneler på Playstation 5 är förvånansvärt lätt. Spelkonsolen är konstruerat på ett sätt så att panelerna enkelt kan tas av, exempelvis för att komma åt M.2-platsen för utökning av lagringsutrymmet. Dessutom är det enkelt att komma åt fläkten för att ersätta eller rengöra den.

Panelerna fungerar både med den vanliga modellen som har Ultra HD Bluray-spelare och Digital Edition-varianten.

Läs mer: Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en Playstation 5

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.