Har Ghost of Tsushima stöd för Playstation 5 (PS5)?

Sony vill ha dina pengar på ett riktigt, riktigt fult och sniket sätt

ghost of tsushima directors cut playstation 2021 1

Enkla svaret: Ja, Ghost of Tsushima har stöd för Playstation 5. Men det är komplicerat och har du inte betalat för det så är spelet begränsat även på Sonys senaste spelkonsol. Här är allt du måste veta.

  • Det kostar pengar att få Playstation 5-stödet
  • Dynamisk 4K-upplösning, HDR och 60fps
  • Stöd för DualSense och 3D Audio

Läs mer: Har God of War stöd för Playstation 5 (PS5)?

Ghost of Tsushima får stöd för Playstation 5

Ghost of Tsushima uppdateras med stöd för Playstation 5 den 20 augusti 2021.

Då släpps nämligen Ghost of Tsushima Director’s Cut som bland annat inkluderar stöd för Playstation 5 och introducerar en hel mängd nya vapen, karaktärer, fiender och områden till spelet.

Ghost of Tsushima Director’s Cut är en lite speciell uppgradering, eller kanske vi ska säga expansion, eller ett helt fristående spel. Det är komplicerat, okej?

Du kan nämligen köpa Director’s Cut-versionen med allt vad det innebär om du vill. Eller bara köpa expansionsdelen för att spela de nya områdena och ta del av nya berättelsen.

Eller så köper du bara uppgraderingen som gör att Ghost of Tsushima optimeras för Playstation 5.

Du har alltså flera val och ingen av dem är gratis. Här är vad du måste betala för att spela Ghost of Tsushima optimerat på din Playstation 5.

Läs mer: Har Horizon Zero Dawn stöd för Playstation 5 (PS5)?

ghost of tsushima directors cut playstation 2021
Det kommer att kosta dig. Oavsett hur du gör.

Playstation 5-stödet ger dynamisk 4K och 60fps

Om du redan äger Ghost of Tsushima på Playstation 4 så kan du uppgradera spelet till Director’s Cut med stöd för Playstation 5 för ungefär 300 kronor (!).

Då kan du köra spelet i 4K-upplösning (dynamisk) med 60fps vilket ger en supermjuk upplevelse jämfört med bara 30fps på Playstation 4. Dessutom stöds DualSense-kontrollen, 3D Audio och du kan överföra dina PS4-sparfiler.

En annan sak är att du får läppsynk för japanskt tal i spelet. Spelet var optimerat för engelskt språk, vilket gjorde att det japanska talet såg dubbat ut, vilket känns lite omvänt mot hur det brukar vara.

Äger du Ghost of Tsushima och vill ha Director’s Cut-versionen så kostar det ungefär 200 kronor att uppgradera. Då får du både

Om du redan äger Ghost of Tsushima på Playstation 4 och vill spela allt det nya materialet, men inte med PS5-optimeringar så kostar det dig ungefär 200 kronor.

Läs mer om spelet och uppgraderingarna här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.