Har God of War stöd för Playstation 5 (PS5)?

god of war playstation 5 4k

Enkla svaret: Ja, God of War har stöd för Playstation 5. Spelet är optimerat för Playstation 4-serien, men har uppdaterats med stöd för bland annat 60fps på Sonys senaste spelkonsol. Här är allt vi vet om stödet idag.


  • Full 4K, HDR och 60fps efter en uppdatering (släpptes feb 2021)
  • Du kan köra i klassiskt prestandaläge med 30fps om du vill
  • Kostnadsfri förbättring för PS5 till alla som redan äger God of War

Läs mer: God of War har passerat 10 miljoner sålda exemplar

God of War är inte som de tidigare tre spelen i serien. Det här är ett episkt äventyr på ett helt ny, bättre nivå och utmärker sig som ett av de absolut bästa spelen till Playstation-serien idag. Och det flyter förvånansvärt bra även på de lite äldre spelkonsolerna.

God of War stöder äkta 4K, HDR och 60fps

Om du har en Playstation 5 hemma så kan du avnjuta God of War i äkta 4K-upplösning och HDR (förutsatt att du har en tv eller bildskärm som stöder det).

Spelet har även stöd för 60fps vilket är en klar fördel i God of War eftersom många partier kräver snabba reflexer och har många rörliga saker på skärmen samtidigt.


God of War har stöd för Playstation 5 tack vare en uppdatering med bakåtkompatibilitet som släpptes i februari 2021. Uppdateringen är kostnadsfri för alla som redan äger God of War till Playstation 4.

Läs mer: Har Horizon Zero Dawn stöd för Playstation 5 (PS5)?

Du kan spela God of War i fejkad 4K och 30fps – om du vill

En detalj med God of War är att du inte behöver spela med alla fördelar som Playstation 5 erbjuder.

Det finns ett grafikläge kallat ”Original Performance Experience” bland inställningarna som stänger av alla fördelar och ger dig en Playstation 4 Pro-upplevelse istället.

Det betyder visserligen 4K-upplösning, men istället för full 4K (så kallat native) så begränsas du till så kallad ”checkerboarding”. Det betyder att bilderna renderas i en lägre upplösning men visas i 4K, vilket minskar skärpan och detaljerna.

Dessutom begränsas spelet till 30fps vilket är halva bildvisningsfrekvensen mot vad Playstation 5 klarar. Du får en lite ryckigare bild som inte känns lika följsam helt enkelt.