Gratis Apple TV Plus i 6 månader om du har en PS5 eller PS4

Playstation 5

Om du har en Playstation 5 eller Playstation 4 så kan du få upp till sex månaders gratis Apple TV Plus. Och det gäller både nya och gamla prenumeranter på den (kanske inte fullt så) populära tjänsten från Apple.

  • Erbjudandet gäller fram till den 31 juli 2023 22 juli 2022 (!)
  • Gäller även om du använt gratiserbjudanden tidigare
  • Du måste logga in på Apple TV-appen via din PS5:a

Läs mer: Nytt om kommande Playstation VR för PS5 (maj 2021)

6 månader kostnadsfri Apple TV Plus

För att ta del av erbjudandet så måste du använda din Playstation 5 eller Playstation 4 för att acceptera de sex gratismånaderna.

Du måste även vara inloggad på ditt Playstation Network-konto (vilket du ändå lär vara eftersom du gör allt via din Playstation 5 / 4) och ha ett Apple ID tillgängligt.

Nämnvärt är också att du måste ha en godkänd betalningsmetod inlagd på ditt Apple ID för att det ska fungera.

När de sex månaderna har passerat så kommer Apple att förnya prenumerationen på TV Plus med en månad i taget tills du avbryter prenumerationen manuellt.

Det kostar 89 kronor per månad att prenumerera på Apple TV Plus, så om du missar att avbryta innan första dragningen kan det snabbt bli rejält kostsamt.

Vi rekommenderar dock att du avbryter prenumerationen direkt från exempelvis en dator eftersom du ändå kan fortsätta kolla tills din gratisperiod löper ut.

Läs mer: Styr din Mac med Xbox- eller Playstation-kontroll – så gör du

lg app apple tv plus 2020

Använd erbjudandet – även om du nyttjat en gratisperiod tidigare

En viktig detalj som påverkar en del är att du visserligen får ha en pågående prenumeration på Apple TV Plus för att nytta erbjudanden, men den får inte vara en del av Apple One. Då fallera det hela och du får snällt betala som vanligt.

Har du redan använt en gratisperiod för att pröva Apple TV Plus? Ingen fara, det struntar både Sony och Apple i. Du kan få dina sex månader i alla fall.

Betydligt snällare än Spotifys gratiserbjudande för TikTok-användare må vi säga. I fallet med Spotify går det inte att använda deras gratiserbjudande om du så mycket som sneglat på en gratisperiod tidigare. Snålt Spotify, snålt.

Så får du 6 månader Apple TV Plus gratis med din PS5 eller PS4

  1. Starta din Playstation 5 och navigera till appbutiken
  2. Hitta och installera Apple TV Plus
  3. Öppna appen och följ instruktionerna på skärmen
  4. Logga eller registrera dig för ett Apple ID

Svårare än så är det inte. Så fort du är inloggad så får du sex månader Apple TV Plus helt gratis. Enkelt, eller hur?

Läs mer om erbjudandet på den officiella supportsidan för Playstation här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.