Styr din Mac med Xbox- eller Playstation-kontroll – så gör du

controlly macos xbox playstation controller 1

Med verktyget Controlly kan du styra din Mac-dator med en handkontroll för Xbox eller Playstation. Det är enkelt och helt gratis att prova appen via Mac App Store

Det är Hugo Lispector som utvecklat och släppt appen för macOS. I beskrivningen belyser Hugo några av fördelarna med Controlly och att använda handkontrollen med macOS – som att du enkelt kan styra muspekaren på avstånd.

Lästips: Fantastiska verktyg och appar för macOS / OS X

Alla knapparna på din handkontroll kan programmeras att göra olika saker. Du kan exempelvis kontrollera muspekaren med de analoga spakarna, programmera styrkorset att öppna olika appar och använda de bakre trigger-knapparna för att höja eller sänka volymen. Bara för att nämna några saker.

För att ställa in vad du vill göra med respektive knapp använder du antingen de förinställda snabbvalen. Du kan inte göra super-avancerade saker, men det mesta av vanliga inställningar och åtgärder i macOS finns med.

För muspekaren kan du ställa in hur snabbt den ska röra sig och även hastigheten på skrollning kan ställas in i olika nivåer.

Controlly är kostnadsfri att ladda ner och prova i sju dagar. Om du vill fortsätta använda appen kostar det 50 kronor via ett in-app-köp direkt från appen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.