När presenteras OnePlus 9? Här är svaret

oneplus 9 pro hasselblad skarmdump youtube

Går du och väntar på att OnePlus 9 ska presenteras? Då behöver du inte vänta länge till – vi vet datumet när den kommande och hypade mobiltelefonen gör debut.

  • Kan presenteras den 23 mars 2021
  • Tre modeller väntas – OnePlus 9, 9 Pro och 9R
  • Snapdragon 888-processorer i de dyrare modellerna

Redan den 23 mars väntas OnePlus presentera sina nya mobiltelefoner i OnePlus 9-serien. Vi kan vänta oss åtminstone en grundmodell i OnePlus 9 och eventuellt en snäppet vassare OnePlus 9 Pro-modell. Det pratas även om en mer avskalad, billigare variant kallad OnePlus 9R.

Det som skiljer de två modellerna är enligt tidigare uppgifter åtminstone skärmstorleken, skärmupplösningen samt hastigheten på den trådlösa laddningen.

Även processorn väntas skilja sig åt. OnePlus 9 och 9 Pro väntas få en Snapdragon 888-processor, 9R bara en Snapdragon 865. Det är dock oklart i skrivande stund exakt vad skillnaderna är.

Lästips: LastPass kritiseras hårt – 7 trackers i Android-appen

Vi vet sen tidigare att Hasselblad sannolikt har tillverkat eller åtminstone bistått vid tillverkningen av kameraoptiken till de nya mobiltelefonerna. Huruvida det har en stor inverkan på bildkvaliteten återstår att se.

OnePlus har halkat efter rejält på kamerafronten och det är tydligt att tillverkaren fokuserat på just den delen. Inte minst märks det i meddelandet på Twitter där OnePlus VD Pete Lau hintar om bra optik i sin månbild.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.