Två skärmar till Google Meet – många nyheter till Workspace

google workspace 2020

Google har uppdaterat Workspace med en rad nyheter och funktioner. En av de mer uppskattade förbättringarna är att videotjänsten Meet äntligen fungerar med två skärmar.

  • Många nyheter till desktop- och mobilversionen av Google Meet
  • Stöd för bild-i-bild och dubbla skärmar till Meet
  • Workspace Essentials får nya funktioner

Google har förbättrat Workspace med en hel rad nyheter och förbättringar. Det här är den största uppgraderingen av tjänsten sen Workspace bytte namn från G Suite i oktober förra året.

Den absolut största nyheten är att Google Meet äntligen kan användas med två skärmar. Det gör det mycket enklare att presentera skärmen och samtidigt se alla som deltar i mötet.

Lästips: Byt / ersätt bakgrunden i Google Meet – så gör du

En annan nyhet till Google Meet är att mobilappen har stöd för bild-i-bild, även kallat BiB eller PiP. Du kan alltså minimera fönstret till bara en liten ruta på skärmen och se vad som pågår samtidigt som du gör annat.

Google Meet-appen har även fått stöd för delad skärm, även kallat split screen, på vissa modeller. Perfekt om du har en mobiltelefon med riktigt stor skärm och vill göra två saker samtidigt.

Nu kan du även aktivera ett fokusläge kallat Focus Time. När det är aktivt minimeras antalet notiser som visas på skärmen.

Slutligen kan vi nämna att det är enklare än någonsin att dela din position och tidszon med kollegor och Workspace Essentials har äntligen stöd för Chat, Jamboard och Calendar. Den senare nyheten gör Workspace Essential lite mer konkurrenskraftig och klart mer användbar än tidigare.

Lästips: Google Workspace gör arbetet smidigare – ersätter G Suite (oktober 2020)

Google har ett utmärkt blogginlägg som heter Building the future of work with Google Workspace där alla nyheter detaljeras på ett riktigt bra sätt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.