Google Meet varnar när du orsakar ekon i samtal

google meet echo warning 2021

Har du någon gång varit med om ekon i samtal så vet du hur irriterande det kan vara. Inte minst när det handlar om videosamtal med kollegor på jobbet.

För att råda bot på problemet har Google Meet fått en ny funktion som varnar användarna när de är anledningen till att ekot uppstår.

Läs mer: Två skärmar till Google Meet – många nyheter till Workspace

Google Meet kan även motverka att ekot uppstår när tjänsten uppmärksammar att det händer, så du får dubbelt skydd som gör att alla får en bättre upplevelse.

För dig som undrar hur ekon uppstår i samtal så är det inte mer komplicerat än att ljudet du hör i exempelvis högtalarna även smiter in i mikrofonen så att det blir rundgång i ljudet.

Ofta kan det enkelt avhjälpas genom att den eller de som använder högtalare tystar sin mikrofon när de inte pratar. Eller att så kan man byta till hörlurar så att ljudet inte hörs fritt i rummet.

Den nya funktionen till Google Meet är tillgänglig för alla Google Workspace-användare med G Suite Basic och Business.

Läs mer: Byt / ersätt bakgrunden i Google Meet – så gör du

Utrullningen till användarna påbörjas den 23 augusti och det kan ta upp till 15 dagar innan alla har fått funktionen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.