Nya storlekar med Apple Watch Series 7

Kan få storlekarna 41mm och 45mm

apple watch series 3

När Apple presenterar smartklockan Watch Series 7 senare i höst så kan det vara med två helt nya storlekar.

Tidigare modeller i Watch-serien har använt standardstorlekar som 38, 40, 42 och 44mm. Men med Watch Series 7 verkar Apple skruva lite i siffrorna och storlekarna.

Läs mer: Längre batteritid med Apple Watch 7 – nya sensorer prioriteras bort

Enligt populära Apple-läckaren UnclePan så kommer Watch Series 7 att få storlekarna 41mm och 45mm.

Det betyder att skärmstorleken ökar med en millimeter jämfört med Watch Series 6 som släpptes förra året. Hur det påverkar boettens storlek, alltså metallen runt skärmen, vet vi inte.

Om Apple ändrar storleken så är det andra gången som det sker. Original-Watch släpptes med storlekarna 38mm och 42mm, och med Series 4 introducerades nya storlekar på 40mm och 44mm.

Apple väntas hålla sitt stora höstevenemang i slutet på september. Då kan vi få Watch Series 7, iPhone 13, nya iPad-modeller och mycket mer.

Läs mer: Apple Watch 7 blir snabbare & får bättre skärm

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.