Apple Watch 7 blir snabbare & får bättre skärm

Sensor för att mäta kroppstemperatur kommer först med Watch 8

apple watch se 2020 1

Vi tror inte att du blir speciellt förvånad om vi säger att nästa Apple Watch kommer med snabbare processor, bättre skärm och optimerad trådlös anslutning. Men det är faktiskt vad senaste rapporten om Watch 7 avslöjar.

  • Tjockare design indikerar större batteri
  • Snabbare och mer energieffektiv processor
  • Bättre skärm (mini-LED?)

Läs mer: Uppdatera Apple Watch Series 3 – nu måste du ta bort parkopplingen

Apple Watch 7 får bättre prestanda och tjockare design

Det är mer regel än undantag att Apple ökar prestandan varje gång de släpper en ny dator, mobiltelefon, surfplatta eller smartklocka. Och det är knappast någon högoddsare att kommande Watch 7 får just det – bättre prestanda.

Förutom bättre prestanda så kan vi vänta oss högre energieffektivitet. Det betyder att smartklockan kan göras snabbare utan att batteriförbrukningen ökar. Det är åtminstone en teoretisk förhoppning; frågan är vad Apple har i åtanke och om de väljer ett större batteri framför energieffektiviteten. Eller kanske båda.

Det pratas nämligen även om att Watch 7 blir snäppet tjockare än befintliga Watch 6.

Anledningen till det kan vara flera olika saker. Som att Apple vill pressa in fler sensorer, att pulsmätaren är bytt eller att det används en ny skärmteknik (det ryktas om mini-LED precis som i iPad Pro 12.9”). Mer troligt är dock en kombination av större processor och högre kapacitet på batteriet.

Läs mer: Problem med batteriet i Apple Watch Series 5 & Series SE – Apple startar utbytesprogram

Rykte: Ingen temperatursensor förrän 2022

Det har ryktats att Watch 7 har en sensor för att mäta kroppstemperaturen. Men nu kommer uppgifter som pekar på att det inte är aktuellt förrän med Watch 8.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.