Uppdatera Apple Watch Series 3 – nu måste du ta bort parkopplingen

Krävs för att frigöra tillräckligt med utrymme till uppdateringarna

apple watch uppdaterad watchos 144 2021 1

Vill du uppdatera din Apple Watch Series 3? Då måste du vara beredd på att behöva fabriksåterställa din smartklocka först.

Tacksamt nog är det en mycket enkel process och Apple föredrar den här vägen istället för att du ska frigöra utrymme till uppdateringen på annat sätt.

Lästips: Problem med batteriet i Apple Watch Series 5 & Series SE – Apple startar utbytesprogram

När du har installerat iOS 14.6 på din iPhone och därefter vill installera en watchOS-uppdatering så får du ett uppmanande meddelande från Apple.

Det nya meddelandet ser ut så här:

”To install the watchOS update, unpair your Apple Watch and pair it again in the Apple Watch app on your iPhone.”

Det krävs minst 3GB ledigt utrymme för att installera en uppdatering på Apple Watch.

Tidigare har Apple uppmanat användarna att radera appar och andra filer från Watch-klockan för att frigöra utrymme. Men det har sällan varit tillräckligt.

Så här såg det gamla meddelandet ut:

”To install the watchOS update, your Apple Watch needs at least 3.0GB of available storage. You can free up storage by deleting apps using the Apple Watch app on your iPhone.”

Apple Watch Series 3 med bara WiFi har ett minimalt lagringsutrymme på bara 8GB. En stor del är redan upptagen av watchOS och annan, nödvändig mjukvara. Det räcker inte att radera appar i det här fallet.

Lästips: Problem för Apple Watch Series 3 med watchOS 7 – omstarter, krascher & dålig batteritid

Så för att lösa problemet måste du nu koppla ifrån din Apple Watch Series 3 från din iPhone. Det är mycket enkelt och helt riskfritt – anslutningen tar bara någon minut igen.

Ta bort parkopplingen – så gör du

  1. Placera din Apple Watch och iPhone nära varandra.
  2. Öppna appen Apple Watch på din iPhone och tryck på fliken Min klocka.
  3. Tryck på klocknamnet överst på skärmen och tryck sedan på informationsknappen.
  4. Tryck på Ta bort parkoppling. För mobilnätsmodeller av Apple Watch trycker du på Ta bort [operatör]-abonnemang.
  5. Ange ditt Apple-ID-lösenord för att inaktivera Aktiveringslås. Om du har glömt ditt Apple-ID-lösenord kan du nollställa det.
  6. Tryck en gång till för att bekräfta.

När processen är klar så parkopplar du din Apple Watch till mobiltelefonen precis som första gången du gjorde det. Svårare än så är det inte.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.