Ljud- och videosamtal med Facebook-appen i mobilen

Till en början ett litet test med ett fåtal användare

Facebook pins logo
Foto: NeONBRAND, Unsplash

Snart kan du ringa familj och vänner direkt via Facebook-appen igen.

Funktionen togs bort redan 2014 när chatt-delen blev exklusiv för Messenger-appen – men nu verkar det som att åtminstone samtalsfunktionen är på väg tillbaka.

Läs mer: Appar på Google Play Store stal Facebook-lösenord

Webbsajten Bloomberg rapporterar att ett litet antal användare får tillgång till samtalsfunktionen i Facebook-appen som ett begränsat test.

Det begränsade testet kommer att vara låst till amerikanska användare vad vi känner till idag. Och redan på måndag kan funktionen aktiveras för alla berörda.

Det ska inte vara nödvändigt att uppdatera appen då funktionen aktiveras via en så kallad server-side-flagga. Det är Facebook som gör en justering från sin sida och sen aktiveras funktionen automatiskt i apparna.

Målet ska vara att kunna bredda funktionen till alla användare på mobilsidan och minska behovet av att växla mellan Facebook och Messenger så ofta.

Connor Hayes som är produktansvarig för Messenger på Facebook har bekräftat testet för Bloomberg. Du kan läsa hela artikeln här om du är prenumerant på den webbsajten.

Notera att det inte finns några indikationer på att chatt kommer tillbaka till Facebook-appen. Vad som rapporteras är att Messenger fortsätter vara exklusiv för den funktionen.

Läs mer: Så många har laddat ner Facebook Messenger (maj 2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.