Så många har laddat ner Facebook Messenger (maj 2021)

Även WhatsApp och Facebook finns på topplistan

Facebook Messenger Logo 2019

Facebook Messenger blev nyligen den tredje appen någonsin (som inte är från Google) att passera fem miljarder nerladdningar totalt på Android.

Det är en enorm bedrift, och är inte desto mindre om man har i åtanke att de två andra apparna som passerat fem miljarder också är från just Facebook.

Lästips: Skaffa Messenger utan Facebook-konto stoppas (2021)

Vilka appar har laddats ner mest till Android?

Google dominerar nedladdningslistan totalt med YouTube som den absolut mest nedladdade appen någonsin (än så länge).

Efter YouTube hittar vi Maps, Search, Gmail, Text-till-Tal och webbläsaren Chrome på topplistan. Google håller alltså de sex första platserna med sina egna appar.

topplista android appar 2021 maj

Därefter det hittar vi Facebook-appen och en bit längre ner på listan även Facebook-ägda WhatsApp.

Och nu har även Messenger-appen hamnat på listan. Appen har uppskattningsvis 1,3 miljarder aktiva användare varje månad. En bit efter WhatsApp som har två miljarder användare varje månad.

Bristande säkerhet är inget hot mot Messenger

En viktig detalj kring Messenger – jämfört med konkurrenter som Telegram och Signal – är att tjänsten saknas end-to-end-kryptering.

Lästips: Nu sammanflätas Instagram och Messenger – meddelanden delas mellan apparna

En säkerhetsteknik som även Facebook-ägda WhatsApp har, men som Messenger inte väntas få förrän under 2022.

Facebook har kritiserats för att säkerheten i Messenger inte är i klass med konkurrenterna utan end-to-end-kryptering. Men det verkar inte påverka appens popularitet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.