Facebook utvecklar en smartklocka – fokuserar på hälsa och Messenger

Facebook

Facebook kan ha en smartklocka under utveckling. En modell som fokuserar på användarens hälsa och möjligheten att skicka meddelanden. Och kanske kan vi få smartklockan till handeln redan under nästa år.


Det är webbsajten The Information som rapporterar att Facebook arbetar på en smartklocka. Fokus ligger på hälsorelaterade funktioner och ska låta användarna jämföra olika hälsodata med varandra (oklart vilken data det omfattar).

Lästips: Telefonnummer till 500 miljoner (!) Facebook-användare är till salu

Smartklockan ska även har stöd för meddelandetjänster. Det är nog ingen högoddsare att Messenger, WhatsApp och Instagram sannolikt finns med bland meddelandetjänsterna som kan användas.

The Information skriver också att Facebook använder en specialdesignad variant av Android i smartklockan. Det öppnar för tredjepartsappar från Play Store, men om Facebook tänker erbjuda den möjligheten är oklart.


Vidare ska smartklockan ha inbyggt stöd för anslutning till mobilnätet. Därmed kan du skicka och ta emot meddelanden, och potentiellt samtal, utan att du måste ha mobiltelefonen i närheten.

Det är oklart exakt när smartklockan kan eller kommer att släppas. Vi vet att utvecklingen ska vara i en senare del av utvecklingsfasen, och det pratas om lansering under 2022.

Lästips: Kan WhatsApp eller Facebook läsa mina meddelanden? Svaret! (uppdaterad)

Den stora frågan är egentligen inte huruvida Facebook kommer att släppa smartklockan eller inte, utan om användarna faktiskt vill ha en från företaget.

Facebook försökte lanseras en smarthögtalare med skärm och videokamera, men den floppade totalt eftersom ingen vill ha den i sina hem. Integritetsrisken var helt enkelt för stor.

Nu återstår att se om en smartklocka känns rimliga eller inte. Vad tror ni – blir Facebooks smartklocka en hit eller flopp?