Google fortsätter uppdatera sina iOS-appar efter långt uppehåll

YouTube

Google har börjat uppdatera sina iOS-appar igen. Företaget valde länge att inte släppa nya versioner för att inte behöva avslöja vilken data de samlade från iOS-användarna.


Apple införde regler om så kallade integritetsdeklarationer tidigare under 2021, och det har varit hård kritik från många utvecklare. Inte minst Facebook som gått hårt åt Apple.

Lästips: Google Maps blir mer detaljerade – ner på gatunivå

Google har valt en tystare, mer passivt aggressiv hållning och inte velat uppdatera sina appar. Spekulativt för att de inte ville fylla i deklarationen i App Store (även om de faktiskt fyllde i informationen för en tid sedan UTAN att uppdatera apparna).

Nu verkar det dock som att uppdateringarna är på gång igen, och först att få en ny version är YouTube.


Förra uppdateringen till YouTube var 15.49.4 och den släpptes den 7 december 2020. Den 13 februari kom version 15.49.6 med ett fåtal förbättringar och optimeringar.

Fixed bugs, improved performance, drank way too much coffee

Google har helt nyligen lovat att fylla i all relevant information om vilken integritetsdata som företaget använder i sina appar. Exakt när alla kan få informationen återstår att se.

Notera att det är vanligt att stora apputvecklare, som Google, väljer att inte släppa nya versioner under delar av december och januari. Så det är inte helt oväntat att Googles appar fått vänta på uppdateringar, även om det gått misstänksamt lång tid nu.