Google Workspace Essentials Starter släpps under 2022 (ersätter gamla G Suite)

google workspace 2020

Google Workspace Essentials Starter

Google lanserar Workspace Essentials Starter med Docs, Sheets, Slides, Chat, Drive och Meet. Ett kostnadsfritt alternativ för dig som vill använda en domän till Googles tjänster och kan leva med några begränsningar.

Till att börja med ingår inte någon Gmail-adress med den här kontotypen. Workspace Essentials Starter handlar om att locka in alla som vill ha ett Google-konto med ansluten domän, och är en naturlig övergång får dig som måste byta från G Suite senare i maj.

Läs mer: Google Gmail får ett nytt utseende – här är nya designen (februari 2022)

Molnlagringen är begränsad till 15GB, vilket är en halvering från Business Starter som ståtar med 30GB. Åter igen, det är ingen skillnad från gamla G Suite, så har du den äldre kontotypen så är det inga konstigheter.

The new Google Workspace Essentials Starter Edition is a no-cost solution for business users looking to enhance teamwork and unlock innovation with secure-by-design collaboration. With Essentials Starter, we’re making it easy for employees to choose their own productivity tools and bring modern collaboration to work.

Google

Google Meet stöder upp till 100 användare och är begränsad till 60 minuter per samtal.

Varje konto kan husera upp till 25 användare totalt. En minskning från G Suite, men för personliga användare som bara vill ha en domän till familjen är det mer än tillräckligt (för de absolut flesta i alla fall).

Google har även begränsat kontrollen som administratörerna har. Det finns inget finlir med Workspace Essentials Starter utan bara de större, övergripande inställningarna. Behöver du större kontroll över dina konton och avancerad säkerhet så måste du ta fram plånboken och uppgradera till en annan Google Workspace-plan.

Läs mer: Google Workspace gör arbetet smidigare – ersätter G Suite (oktober 2020)

Google Workspace Essentials Starter släpps inom de kommande veckorna. Du kan läsa mer via länkarna här under:

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.