Google Gmail får ett nytt utseende – här är nya designen (februari 2022)

google gmail logo 2020

Google har släppt en ny design för Gmail och den rullar ut på alla marknader under nästa vecka. Den 8 februari kan (nästan) alla användare välja mellan det gamla och nya utseenden under en period – därefter blir den nya standard för alla.

Målsättningen med nya utseendet är att använda samma design i Gmail, Gchat och Meet. Det ska göra det enklare för användarna att rör sig mellan de olika tjänsterna då man inte längre behöver byta flik eller fönster.

Läs mer: Nu finns Google One VPN för iPhone och iOS

google gmail new ui feb 2022
Nya gränssnittet

Förutom att du kan växla mellan tjänsterna i samma flik så visas även aviseringar och chattbubblor för dem så att du alltid har åtkomst till ny information direkt i Gmail-vyn.

Det nya utseendet är tillgänglig för nästan alla användare. Endast Google Workspace Essentials-användarna exkluderas vilket betyder att följande omfattas:

  • Worspace Business Starter, Business Standard, Business Plus
  • Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterpris Plus
  • Education Fundamentals, Education Plus
  • Frontline, Nonprofits
  • G Suite Basic, G Suite Business

Den 8 februari börjar aviseringar visas för användarna om det nya gränssnittet. Då kan du välja att testa designen och se om det är något för dig. Du kan enkelt växla tillbaka till det gamla utseendet om du vill, men bara för en kort period.

Under årets andra kvartal blir nya designen standard och då det gamla utseendet tas bort permanent. Det här är en förändring som IT-administratörer inte kan påverka utan gäller för samtliga användare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.