Nu finns Google One VPN för iPhone och iOS

google one vpn ios iphone 2022
Bild: Google

Google One har äntligen öppnat dörrarna till sin VPN-tjänst för iPhone-användare världen över. Om du abonnerar på One med 2TB lagring så finns tjänsten tillgänglig inom kort.

Totalt finns Google One VPN tillgänglig för 18 länder. Bland annat i våra nordiska grannländer Danmark, Finland, Island och Norge. Och så klart här i Sverige.

Läs mer: Cloudflare Warp VPN är släppt – gratis VPN-tjänst

Målet med Google One VPN är att skydda din integritet när du använder internet. Din ip-adress döljs och en annan, Google-adress visas istället så att du är anonym när du surfar.

Det är INTE en VPN-tjänst för att ta sig runt geolåsning på streamingtjänster eller för att gömma sig vid nedladdning från torrentsajter. Om du har det behövet rekommenderar vi att du använder svenska OVPN istället.

Det finns tre inställningar för Google One VPN:

  • Safe Disconnect: Stoppar all internettrafik om inte VPN-anslutningen är aktiv
  • App Bypass: Gör att vissa appar kan undantas från VPN-ansluningen
  • Snooze: Pausar VPN-anslutningen temporärt

Google One VPN är inte den bästa VPN-tjänsten på marknaden, men det är en enkel och tillgänglig lösning för dig redan är investerad i Googles ekosystem.

Google One har tre prisnivåer idag – Basic (100GB), Standard (200GB) och Premium (2TB). VPN-tjänsten är endast tillgänglig i den dyraste nivå.

Läs mer: Privat reläservice (VPN) på iCloud kritiseras av mobiloperatörer

Det finns så klart en viktig detalj som behöver nämnas. Och det är att Google livnär sig på att förstå vem du är genom att se din data och surfbeteenden. Det får många att se på den här typen av funktionalitet och tjänster från Google med misstänksamma ögon – och med all rätt.

Om du är mer orolig för vad andra, utanför Google, ska samla in för data om dig så är Google One VPN ett praktiskt sätt att skydda din ip-adress. Litar du inte på Google finns andra, prisvärda aktörer att välja.

Visste du att även Apple har en egen VPN-tjäns för Plus-prenumeranter, något som mobiloperatörer i Europa inte är speciellt nöjda med.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.