Säkerhetskopiera din Android-telefon eller iPhone med Google One – kostnadsfritt

Google One Logo 2018

Säkerhetskopiera din Android-telefon eller iPhone med Google One – helt kostnadsfritt. Betaltjänsten blir gratis att använda för alla vanliga användare. Allt som behövs är ett Google-konto.


Google One är en molnlagringstjänst som lanserades under 2018. Fram tills nu har tjänsten varit en betaltjänst för bland annat extra lagringsutrymme på Googles servrar. Men nu gör Google sin One-tjänst mer tillgänglig genom att en del av den kostnadsfri.

Du kan fortfarande köpa extra lagringsutrymme till alla dina vanliga filer om du vill. Google One erbjuder upp till flera terabyte extra utrymme när det behövs (för en månadskostnad givetvis).

google one hello illustration 2020
© Google

Vill du bara säkerhetskopiera dina viktigaste filer från en Android-telefon eller iPhone så kan du göra det utan en månatlig kostnad. Allt som behövs är ett anslutet Google-konto till tjänsten och rätt app på din telefon.

Via Google One-appen kan du ställa in säkerhetskopiering av bland annat dina fotografier, videor, kontakter och kalenderinlägg.


Det går även att kontrollera vilka filer som har säkerhetskopierats via samma app, samt exkludera vissa filtyper om du vill. I stort får du samma kontroll i en app som om du hade Drive, Gmail och Foton separat på din telefon.

Med Google One får du 15GB gratis utrymme och behöver du mer kan du skaffa från 100GB extra varje månad. Google One fungerar endast med vanliga konsumentversionen av Googles konton; har du ett G Suite-konto är One helt uteslutet.

Du kan läsa mer om allt som ingår i Google One och vilka de senaste nyheterna till tjänsten är på den officiella Google-bloggen här.