Ny Macbook Air kan släppas hösten 2020 – registrerad i Kina & Danmark

apple macbook air 2020

Apple kan släppa en ny variant av Macbook Air under hösten 2020. Det avslöjar danska och kinesiska myndigheter där Apple registrerat en ny modell med beteckningen A2389. Frågan är – har den en ARM-processor eller inte?

Vi vet att Apple planerat att släppa bärbara datorer med egenutvecklade ARM-processorer sedan länge, och att de kommer före de stationära datorerna. Vi vet också att de första modellerna är planerade till hösten 2020.

Den stora frågan är huruvida nya Macbook Air blir en ARM- eller Intel-baserad modell. Det enda som är känt idag är – med uppgifter från webbsajten Macrumors – att batterikapaciteten blir 49,9 wattimmar.

Den skarpsynte noterar säkert att det är exakt samma batteristorlek som i den befintliga Macbook Air-modellen med Intel-processor.

En ny Macbook Air ger idag cirka 12 timmars batteritid vid normalt bruk. Apple indikerar att deras ARM-baserade processorer kan öka batteritiden tack vare en energieffektivare design – utan att prestandan blir lidande.

Huruvida det stämmer eller inte återstår så klart att se.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.