Cloudflare Warp VPN är släppt – gratis VPN-tjänst

cloudflare warp vpn graphics 1

Cloudflare Warp VPN är officiellt släppt och kan idag laddas ner av alla som vill prova VPN-tjänsten i mobilen. Warp VPN skyddar trafiken till och från din mobiltelefon, helt kostnadsfritt.


 • Uppdatering: Nu även för Windows och macOS
 • Gör trafiken mot internet krypterad och oläsbar obehöriga
 • Helt kostnadsfri VPN-tjänst för Android och iOS
 • Du kan betala en månadskostnad för extra funktionalitet
 • Lästips: Surfa snabbare och säkrare med Cloudflare DNS

Vad är Cloudflare Warp VPN?

Cloudflare Warp VPN är en VPN-tjänst som krypterar all trafik, till och från din mobiltelefon eller dator, så att utomstående betraktare inte kan se vad som skickas. Det går inte ens att se din IP-adress, vilket betyder att ingen vet var i världen du befinner dig.

Hur fungerar Cloudflare Warp VPN?

När du installerar Warp VPN på din mobiltelefon eller dator – fungerar med både Android och iOS (och nu även med Windows och macOS) – och aktiverar den så skapas en tunnel mellan din enhet och Cloudflares VPN-servrar.

All trafik som skickas och tas emot går via denna tunnel, och innehållet är krypterat för att ingen ska kunna läsa minsta lilla sak som transporteras där.

När du besöker exempelvis en webbsajt kan denna normalt se IP-adressen din surfenhet har fått av internetleverantören, eller mobil/internetoperatören då i det här fallet. Med Warp VPN döljs den adressen och webbsajten ser istället IP-adressen som Cloudflare har till sina servrar.


När du använder Warp VPN används dessutom Cloudflares snabba DNS-servrar.

DNS-servrar kan ses som stora uppslagsböcker. Du skriver in tekniksmart.se i webbläsaren, domännamnet kontrolleras i en DNS-server som hittar den riktiga adressen, vilket är IP-adressen 104.28.17.147. Och sen skickas du till rätt server på internet.

Långsamma DNS-servrar gör att du får en segare surfupplevelse eftersom det tar längre tid att kolla med servern vilken adress du faktiskt vill besöka. Cloudflares DNS-serverar är några av de absolut snabbaste och säkraste som finns idag.

cloudflare warp vpn graphics 2

Hur använder jag Cloudflare Warp VPN?

Det är busenkelt att använda Cloudflare Warp VPN med din Android- eller iOS-telefon. Du kommer igång på bara någon minut.

 1. Installera Cloudflware Warp VPN från Google Play Store eller Apple App Store
 2. Starta Cloudflare Warp VPN
 3. Klicka på den stora, gråa knappen för att aktivera tjänsten
 4. Klart!

Cloudflare Warp VPN för Windows & macOS

Cloudflare har släppt Warp VPN till desktop med, men här dröjer det lite innan du kan använda tjänsten. Cloudflare Warp VPN är just nu i en beta-fas till Windows och macOS vilket betyder att den kan vara ostabil, ha buggar i mjukvaran och kännas allmänt meh på sina håll.

Om du vill prova Cloudflare Warp VPN till desktop kan du läsa mer och anmäla ditt intresse på den officiella webbsajten.

Vilka begränsningar har Cloudflare Warp VPN?

Cloudflare Warp VPN är inte en perfekt VPN-tjänst. Cloudflare har tydligt markerat att Warp VPN är under utveckling och kan ha buggar och annat otyg som ställer till det.

Dessutom fungerar inte Cloudflare Warp VPN för att ta sig runt så kallade geo-restriktioner. Du kan alltså inte använda tjänsten för att kolla på det amerikanska Netflix-utbudet på din mobiltelefon från Sverige.

Dessutom är prestandan något begränsad och du kan inte använda Warp VPN på datorn (än). Om du vill ha höga hastigheter och desktop-användning så finns andra, mer kompetenta alternativ att välja på. Exempelvis svenska OVPN.

Kan Cloudflare se allt jag gör på internet med Warp VPN?

Eftersom du skickar data via servrar som tillhör Cloudflare så finns givetvis en risk att företaget granskar vad du skickar och tar emot. Det är en risk du tar med alla VPN-tjänster, oavsett vilken du använder.

Och det här vet så klart Cloudflare. Därför har de fyra löften till sina användare. De lyder så här:

 1. Vi skriver inte loggar med data som kan identifiera dig som användare.
 2. Vi kommer aldrig att sälja din webbläsardata eller på något annat vis använda den i reklamsyften.
 3. Du behöver inte ge oss personlig information – varken namn, telefonnummer eller e-postadress – för att använda Warp eller Warp Plus.
 4. Vi arbetar regelbundet med oberoende granskare som säkerställer att vi lever upp till våra löften.

Cloudflare är en stor och respekterad aktör på marknaden. Vi vill mena att Cloudflare är ett av de säkraste alternativen du kan välja idag då sannolikheten att de skulle sälja eller utnyttja användardata är mycket liten.

Vad är Cloudflare Warp VPN Plus?

cloudflare warp plus vpn graphics logo

Cloudflare Warp VPN är i grunden helt kostnadsfri att använda. Du kan ladda ner, installera och köra VPN-tjänsten på din mobiltelefon utan att det kostar dig mer än minuten att göra så. Och för de flesta är allt vad de behöver.

Vill du ha det där lilla extra och få snäppet vassare upplevelse så kan du betala för Cloudflare Warp VPN Plus.

Cloudflare Warp VPN Plus är en betalversion av Warp VPN med enda skillnaden att du då får tillgång till en Cloudflare-produkt kallat Argo. Vad Argo gör är att optimera vägen mellan din mobiltelefon, Cloudflare och servrarna på internet du vill kommunicera med.

Enligt Cloudflare kan Argo minska åtkomsttider med upp till 30 procent jämfört med att ha funktionen avstängd. Argo fungerar även med webbsajter som använder Cloudflare för DNS och CDN.

Cirkapriset för Cloudflare Warp VPN Plus är 4.99 USD per månad. Omräknat blir det cirka 60 kronor inklusive moms.