Microsoft uppdaterar PowerToys – här är allt nytt i v0.55 (februari 2022)

PowerToys 0.55 bjuder på flera nyheter

microsoft powertoys windows10 logo 2020

Populära gratisappen PowerToys har fått nya verktyg med den senaste uppdatering. Och det stannar inte där – två till är planerade att släppas inom en överskådlig framtid.

PowerToys är en spännande liten samling gratisverktyg som gör livet lite enklare för Windows-användare. Bland annat kan du använda verktygen för att göra följande:

Läs mer: Dra och släpp filer till Aktivitetsfältet med Windows 11 Drag & Drop to the Taskbar (Fix)

  • Placera utvalda fönster över alla andra
  • Hålla datorn vaken så att den inte går i viloläge
  • Identifiera vilken färg som helst på skärmen
  • Skapa komplexa fönsterlayouter

Se en lista med allt du kan göra här.

PowerToys är verkligen värd att utforska oavsett om du är en avancerad eller enkel Windows-användare. Och med nya uppdateringen har appen blivit ännu mer attraktiv.

Den första nyheten är att du kan placera ett hårkors på skärmen som följer muspekarens rörelser, ett hjälpmedel som ska göra det enklare att hitta muspekaren för den som har nedsatt syn och/eller använder en större skärm. Bara tryck in ”Ctrl+Alt+P” på tangentbordet så visas hårkorset.

De två andra nyheterna är så kallade tillägg för Utforskaren. De gör att du kan förhandsvisa filtyper som används vid programmering samt 3D-formatet STL (STL står för ”Stereolithography” och formatet är populärt vid exempelvis utskrifter av tredimensionella modeller). Totalt stöds 150+ nya filformat som kan förhandsvisas.

PowerToys är som ovan nämnt helt gratis och du laddar ner installationsfilen här.

Läs mer: Så kollar du om datorn kan använda Windows 11

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.