Dra och släpp filer till Aktivitetsfältet med Windows 11 Drag & Drop to the Taskbar (Fix)

Ett gratisverktyg som fixar ett av Windows 11 mest irriterande problem

Windows11DragAndDropToTaskbarFix installningar jan2022

Visste du att Windows 11 inte stöder dra-och-släpp av filer till appar som minimerats i aktivitetsfältet? Det fungerar utmärkt om du använder Windows 10, men om du har Windows 11 så går det inte. Åtminstone inte utan gratisverktyget Windows 11 Drag & Drop to the Taskbar (Fix).

Med den här lilla och väldigt funktionsspecifika appen kan du aktivera dra-och-släpp av filer till appar som finns i aktivitetfältet igen. Appen är helt kostnadsfri, säker att använda och väger in på minimala 311kB. Det här är en lösning på ett irriterande problem som Microsoft inte lär fixa förrän sent under 2022.

Windows11DragAndDropToTaskbarFix illustration jan 2022
Här visar vi hur det ser ut med och utan gratisappen.

Läs mer: Opera GX finns i Microsoft Store – liten & funktionsrik webbläsare

Så här fungerar Windows 11 Drag & Drop to the Taskbar (Fix)

  1. Gå till Github via denna länk och ladda ner appen till datorn
  2. Öppna Utforskaren och gå till mappen där filen sparades
  3. Dubbelklicka på Windows11DragAndDropToTaskbarFix.exe

Svårare än så är det inte. Appen finns nu att beskåda nere i högra hörnet som en liten bild av Mona Lisa. Du kan högerklicka på ikonen för några få alternativ, som att kolla efter uppdateringar och öppna configfilen.

När appen är aktiverad kan du öppna appar, minimera dem så att de finns kvar i aktivitetsfältet och sen dra-och-släppa filer (exempelvis från Utforskaren eller Skrivbordet) genom att hovra med muspekaren över appikonen.

Läs mer: Windows 11 22H2: Första stora uppdateringen kommer sommaren 2022

Appen är säker att använda (vi har testat)

Windows11DragAndDropToTaskbarFix virustotal jan2022

Vi vill givetvis inte att du ska springa iväg och ladda ner vad som helst utan att veta att appen är säker.

Vi har själva testat gratisverktyget på vår Windows 11-installation för att se hur bra (eller dålig) den är. Samt kollat med VirusTotal så att inga antivirusprogram hittar dumheter i appen.

Du kan själv kontrollera innehållet i appen på Github om du har koll på hur C++ fungerar. Och det kan vem som helst annars också göra, och vi har inte sett några rapporter om att Windows 11 Drag & Drop to the Taskbar (Fix) skulle vara skadlig på något sätt.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.