Windows 11 22H2: Första stora uppdateringen kommer sommaren 2022

Förhoppningen är att Windows 11 22H2 fixar många av problemen som användarna upplever idag

microsoft windows 11 2

Om du installerat Windows 11 på datorn och hoppats på en stor uppdatering som ska fixa alla småfel och krångligheter så kommer du att få vänta ett tag. Hela vägen till sommaren 2022 om de senaste uppgifterna stämmer.

Microsoft har nämligen tvingats skjuta på släppet av den första stora uppdateringen för Windows 11. En uppdatering som internt på Microsoft kallas 22H2 för ”Sun Valley 2” och som initialt var tänkt att släppas under våren 2022.

Läs mer: Windows 11 visar fel färger om du har en HDR-skärm (bugg)

Kan släppas mellan juni och september

De allra första användarna kan eventuellt lägga vantarna på första uppdateringen redan i maj, men den absoluta merparten – om allt går vägen – kan inte vänta sig en bredare utrullning förrän under sommarmånaderna.

Enligt webbsajten Windows Central är lanseringsperioden någon gång mellan den 21 juni och 23 september. Och de tror att lanseringen är mer trolig under den senare delen av perioden.

Nyheten innebär att första stora uppdateringen till Windows 11 kommer ungefär 11 månader efter lanseringen av operativsystemet. Och Microsoft har sen tidigare sagt att de planerar en stor uppdatering varje år, med flera mindre däremellan.

Läs mer: Sämre hastighet med SSD i Windows 11 enligt tester

Bättre stöd för Android-appar i Windows 11

Bland nyheterna vi har att vänta oss med Sun Valley 2 finns en mängd nya funktioner till Windows 11.

Exempelvis stöd för Android-appar via integrationen av ett subsystem för Android direkt i Windows 11. Utöver det ska de främsta nyheterna vara buggfixar, optimeringar och dylikt som gör operativsystemet smidigare att använda.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.