Beamer 3 för macOS – strömma video från Mac till Apple TV och Chromecast

beamer 3 macos 2021

Med appen Beamer 3 för macOS är det enkelt att strömma alla dina videor från en Mac-dator till Apple TV eller Chromecast.

Fördelen med appen är enkelheten i att visa dina videor på en större bildskärm, oavsett videoformat och upplösning.

Läs mer: Bean är en gratis ordbehandlare för Mac

Gör det enklare att strömma dina videor

När Beamer 3 startar kommer du att få en liten avisering om du är ansluten till en extern mottagare eller inte. Är mediaspelaren du vill strömma till ansluten till samma nätverk kommer anslutningen att ske automatiskt.

Åtminstone är det hela tanken med appen. Du ska slippa manuella inställningar för att hitta, ansluta och komma åt din mediaspelare från datorn.

När Beamer 3 hittat din mediaspelare drar och släpper du dina videor till appens fönster, exempelvis från Finder. Uppspelningen startar automatiskt och visas på din stora skärm.

Läs mer: Krita 5 är släppt – ladda ner ritprogrammet här (gratis)

Styr videon med Apple TV-fjärrkontrollen

Du kan köa flera videor efter varandra och även visa undertexter. Formaten som stöds är srt, sub, ssa, txt och microdvd. Alltså de vanligare formaten som i princip alla nedladdade filmer använder idag.

Om du strömmar till en Apple TV kan du använda den tillhörande kontrollen för att styra uppspelningen. Exempelvis om du vill pausa, spola framåt och bakåt, eller byta video.

För att använda Beamer 3 måste du använda macOS 10.10 eller senare. Priset om du köper appen löst är 180 kronor.

Du kan även abonnera på appen via Setapp. Det är en tjänst som kostar 99 kronor per månad och ger dig tillgång till många fler Mac och iOS/iPadOS-appar. Lite som Netflix men för appar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.