Smartare påminnelser i din iPhone med Remind Me Faster 4.0

Det perfekta komplementet till Påminnelser-appen

remind me faster logo 2021

Remind Me Faster 4.0 är en kostnadsfri app för att sätta smartare och snabbare påminnelser med din iPhone eller iPad. Appen stöder naturligt språk och är en perfekt kandidat till den begränsade platsen i appdockan längst ner på skärmen.

Allt du behöver göra för att komma igång är att ladda ner appen på din enhet (kostnadsfritt, som sagt), öppna appen och ge den åtkomst till dina påminnelser i iOS/iPadOS. Svårare än så är det inte. Appen är nu redo att arbeta för dig.

Här hittar du Remind Me Faster 4.0 på Apple App Store

Läs mer: Beamer 3 för macOS – strömma video från Mac till Apple TV och Chromecast

remind me faster 1 2021
Naturligt språkbruk på svenska och platsinställd påminnelse.

Kompletterar Påminnelser med smidigare gränssnitt

Det ska sägas redan här att Remind Me Faster 4.0 inte är en ersättare till appen Påminnelser. Istället är den ett komplement. Målet är att du mycket enklare ska kunna sätta påminnelser i appen och därefter hantera dem i Påminnelser som vanligt.


När du öppnar Remind Me Faster 4.0 är appen redo att sätta en påminnelse på bara sekunder.

Längst upp visar appen vilken kategori du är i (välj kategori genom att svepa åt vänster eller höger), textmarkören är automatiskt i skrivläge så du kan berätta vad du vill och när direkt. Längre ner, ovanför tangentbordet, finns förslag på tider.

När du skriver med naturligt språk får du en fråga, eller kanske mer en bekräftelse, när appen identifierar ett datum och en tid.

Du kan även sätta påminnelsen till att aktiveras när du är på en viss plats. Exempelvis om du behöver köpa mjölk och vill få en pling i mobilen när du är på affären.

Inställningarna i Remind Me Faster 4.0

Det finns inte många inställningarna du kan göra i Remind Me Faster 4.0. Här är några av inställningarna som finns på den korta listan:

  • Ändra tema mellan ljust, mörkt och svart (manuellt eller automatiskt)
  • Ändra appikonen på hemskärmen
  • Ställa in platser för påminnelser
  • Visa / dölj snabbtiderna i påminnelsefönstret
  • Justera snabbtiderna som appen föreslår i dina påminnelser (med köp in-app)
  • Identifiera datum i rubriken till påminnelser (med köp in-app)

Läs mer: Pixelmator Photo fungerar nu med både iPhone och iPad

remind me faster 2 2021
Inställningarna och mörkt läge i appen.

Det finns två in-app-köp att hålla koll på

Utvecklaren har valt att lägga två funktioner bakom så kallade köp in-app. Det betyder att du har grundläggande funktionalitet, men för att använda de där extra sakerna så måste du ta fram plånboken. Det handlar om 22 kronor totalt.

Den första saken är stöd för naturligt språkbruk. Köpet kostar 11 kronor och gör att du kan skriva saker som ”Hämta katten imorgon kl 17” och appen vet exakt vad du vill och när. Vi har provat funktionen och det finns stöd för svenska.

Ett tips är att gå till inställningarna och prova demoläget så att du själv kan prova språkstödet innan du köper funktionen. Demoläget gör att naturligt språkstöd fungerar tills du startar appen nästa gång. Perfekt för att testa själv en kort stund!

Den andra funktionen som är låst bakom ett in-app-köp är möjligheten att själv välja de tre snabbtiderna som appen föreslår i dina påminnelser.

Inget större problem för många, men har du ett eller fler tider som du i princip alltid använder så är det här ett bra köp för att snabba upp ytterligare. Det kostar dig 11 kronor att köpa den här funktionen.

Här hittar du Remind Me Faster 4.0 på Apple App Store

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.