Pixelmator Photo fungerar nu med både iPhone och iPad

pixelmator photo iphone illu 2021 e1639811976415

Redigera dina fotografier med stil och enkelt på din iPhone med Pixelmator Photo. Den populära appen som gjort succé på iPad och Mac finns äntligen på Apples mobiltelefoner.

Det var tidigare under december som utvecklaren Pixelmator Team släppte en stor uppdatering till Pixelmator Photo och gjorde den kompatibel även med iPhone-serien.


Läs mer: Enkelt att byta bakgrund i bilder med Pixelmator Pro (ny version)

Uppdateringen fixar till gränssnittet så att det fungerar optimalt med de mindre skärmarna i iPhone-serien. Förutom att redigera dina fotografier så kan du använda mobiltelefonens kameror direkt via Pixelmator Photo om du vill.

Den stora skillnaden mellan Pixelmator Photo för iPhone och iPad, och Pixelmator Pro är att den senare är ett fullfjädrat redigeringsprogram som är mer lik Adobe Photoshop för datorn snarare än den förenklade redigeringen som ofta gäller i mobilen.

30+ funktioner – ML Super Resolution & ML Denoise

Med det sagt så är Pixelmator Photo knappas någon lättviktare på din mobiltelefon. Appen har fler än 30 funktioner för att justera dina fotografier. Du kan bland annat göra enklare ändringar som att fixa exponeringen, ändra färger och beskära bilderna.

Det ingår även tyngre funktioner som ML Super Resolution och ML Denoise. Den förstnämnda piffar till detaljerna i lågupplösta bilder med hjälp av artificiell intelligens. ML Denoise identifierar brus i bilderna och tar bort det för en renare bild. Du kan läsa mer om ML Super Resolution på pixelmator.com här.

Läs mer: Stor uppdatering till Pixelmator Pro – bättre stöd för Photoshop (PSD)

Pixelmator Photo är inte gratis att använda. Appen kostar just nu 45 kronor. Köpet gäller för både iPhone- och iPad-varianten, så du behöver bara betala en enda gång. Det betyder att om du redan använder Pixelmator Photo på din iPad så är den kostnadsfri att ladda ner på din iPhone.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.