Samsung Galaxy S8 får ny uppdatering – trots att modellen är EOL

Bara säkerhetsfixar (vilket inte är så bara egentligen)

Android 11 Logo Dark

Trots att mobiltelefonen Galaxy S8 släpptes i april 2017 och inte borde få ny mjukvara så slutar inte Samsung släppa uppdateringar.


Det är så klart inga större nyheter som användarna får. Bara säkerhetsfixar som löser olika sårbarheter i Android. Men de är välkomna ändå på den gamla modellen.

Läs mer: Hitta AirTags med din Android-telefon – Apple Tracker Detect

Alla Samsungs mobiltelefoner som släpptes 2019 eller senare är garanterade minst tre år med uppdateringar till Android. Äldre modeller än så har inga garantier överhuvudtaget.

Ändå väljer Samsung att ge Galaxy S8 lite extra kärlek i form av inte bara en, utan två uppdateringar med säkerhetsfixar.


Det enda nya är säkerhetsfixar från Google

Den första uppdateringen släpptes tidigare i juli och nu i december kom den andra uppdateringen. Den senaste har Googles viktiga säkerhetsfixar för november 2021, vilket betyder att Galaxy S8 nu är skyddad mot många av de senare sårbarheterna som hittats.

Samsung Galaxy S8 har modellnummer SM-G950F medan den lite dyrare syskonmodellen Galaxy S8+ har modellnummer SM-G955F. Båda är låsta till Android 9.0 ”Pie” som är den senaste stora versionen för mobiltelefonerna.

Efterföljande Galaxy S9- till Galaxy S10-serierna har nyare och modernare Android 10 ”Q” som släpptes under hösten 2019.

Du kan se vilken version som är den senaste för din Samsung-telefon här.

Läs mer: Grammarly släpps till Samsung Keyboard på Android