Grammarly släpps till Samsung Keyboard på Android

grammarly samsung keyboard mix 2021 android

Samsung samarbetar med kända rättstavningsverktyget Grammarly och implementerar tjänsten direkt i virtuella tangentbordet ”Keyboard” för Android.

I princip alla virtuella tangentbord för både Android och iOS har redan en grundläggande, funktionell rättstavningskoll. Men Grammarly tar det hela till en ny nivå med en betydligt bättre lösning.

Läs mer: HBO Max släpps i Sverige – 44 kronor per månad

Grammarly i Samsung Keyboard ska göra det smidigare att skriva snabbt och säkert med förutsägande textförslag. Komplett med förslag på ord, punktsättning och fullständigt grammatikkontroll av hela meningar.

För att ta del av integrationen krävs att du har en nyare mobiltelefon från Samsung med One UI 4.0 eller senare.

Grammarly finns inte att använda i skrivande stund utan en separat app. Enligt tjänsten sker integrationen inom de kommande månaderna. Exakt när är inte fastställt.

Vad är Grammarly?

Grammarly är ett språkverktyg som rättstavar dina texter på en mängd olika språk. Huvudspråket är engelska (både UK och US) med en väletablerad tjänst för att kolla både rättstavning och grammatiken så att du får genomarbetade, lättlästa texter.

Den stora fördelen med Grammarly är inte bara att den fångar felstavna ord, utan att tjänsten ger tips på ändring av ord som känns upprepade i texter, att du får förslag på justeringar när språket är passivt och mycket mer.

Grammarly är i grunden en gratis tjänst med prenumerationer för den som behöver extra funktionalitet och bättre textkontroll. Läs mer om Grammarly här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.