Hackad på SVT Play – kan ditt smarta hem bli hackat?

Hacker

I takt med att våra hem blir allt smartare så ökar riskerna med hackare som vill komma åt konton, känslig information och annan data.

TV-serien Hackad på SVT Play ger dig en inblick i hur hackare kan arbeta och hur stora riskerna är i det svenska samhället. Du kan se en trailer till serien här.

Läs mer: Hackerattacker mot IP-kameror allt vanligare – så skyddar du dig

Hackad handlar om fyra professionella hackare som i varje avsnitt attackerar privatpersoner och företag för att visa hur lätt det är att komma åt känslig information.

De professionella hackarna är så kallade White Hat-hackare som arbetar för att öka säkerheten och inte göra en massa otyg. De arbetar alltså i full öppenhet med klienter som betalar dem för att göra intrång och rapportera sina fynd.

Upplägget i Hackad är mycket enkelt och känns något förenklad, men det ger en bra inblick i vilka risker som finns idag.

Vi rekommenderar att du ser alla avsnitten om du vill veta mer om hur hackare arbetar, vilka risker som finns och även får insyn i hur enkelt det kan vara att komma åt din känsliga data.

Här är alla avsnitten för säsong 1 av hackad på SVT Play:

Läs mer: Aktieinvest utsatt för hackerattack med ransomware (oktober 2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.